United goed gepresteerd op indoor-evenement Dragontrek

In de winter is de spoeling vrij dun qua wedstrijden. Dat is niet onlogisch voor een (buiten)watersport. Er zijn zelfs verenigingen die helemaal het water niet op gaan tot maart. United peddelt wel door, behalve als er ijs ligt.

In deze tijd van lage buitentemperaturen is het dan toch fijn als er een indoor evenement wordt georganiseerd. In Alkmaar zelfs, in zwembad de Hoornse Vaart door de Alkmaar Dragons.

Het gaat wel wat anders dan een normale drakenbootwedstrijd. Er wordt gestreden in teams van 4 personen. Twee teams gaan tegenover elkaar in een drakenboot zitten en wat er dan gebeurt lijkt het meest op een touwtrek wedstrijd: beide teams peddelen tegen elkaar in en het team dat de boot vooruit weet te krijgen, wint.

Leuk om te doen en er was genoeg animo. In totaal deden 28 teams mee in drie klassen. United deed mee met een team in de open klasse en drie teams in de mixed klasse. Beide klassen waren pittig, maar met name in de de mixed klasse deed United goed mee. United Black-Yellow wist de finale te bereiken en in een heel spannende strijd werd nipt verloren van Dragon Force.

De teleurstelling was zeker aanwezig bij onze verliezend finalisten, maar het gevoel over de hele middag was goed. Er was hard gewerkt en iedereen heeft zich maximaal gegeven. Daarnaast was het fijn om weer lekker een wedstrijdje te peddelen en al die bekende gezichten van de andere verenigingen weer te zien.

Uitslagen:
Open klasse: United Black 6e
Mixed Klasse: United Black Yellow 2e, United Yellow Black 6e en United Yellow 7e

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *