Maarten in Shanghai

Peddelaar Maarten verbleef voor zijn opleiding Product Design twee maanden in Shanghai om te werken aan zijn afstudeeropdracht. En wat doe je als peddelaar als je in het land bent waar jou sport volksport nummer 1 is? Precies, peddelen!

De blonde peddelaar die een kop boven de rest van het team uitstak mocht meetrainen en varen met de Shanglong Dragons. Het team traint wekelijks voor wedstrijden in en rondom Shanghai. Ze hebben deelgenomen aan de eerste wedstrijd van het seizoen in Shanghai waar zo´n 6000 peddelaars aan deelnamen. De wedstrijd met grote openingsceremonie werd uitgezonden op de staatstelevisie. Hun deelname in de professionele bedrijfsklasse was niet onverdienstelijk. Ze eindigden op de derde plaats waardoor ze 11.000 RMB (1700 euro) aan prijzengeld binnenhaalden. Een fantastische ervaring om mee te trainen en varen. De kans om nieuwe opbouwen en andere technieken te ervaren. Ook het van dichtbij zien van de profesionele teams waar kleine pezige mannen in een hoog slagtempo en tot in de perfectie synchroon in razendsnel tempo voorbij kwamen was prachtig.

In China is het drakenbootvaren te vergelijken met voetbal in Nederland. Een echte volkssport waar op ieder niveau aan kan worden deelgenomen. Schoolteams, universiteitenteams, bedrijfsteams, amateur teams en profesionele teams die tegen elkaar strijden tijdens één van de honderden festivals die worden georganiseerd. De sfeer tijdens deze festivals is fantastisch. Mocht je ooit de kans krijgen om in China mee te varen, DOEN!

maarten2

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *