LAUD XXL Schotland dag 3

Van de Ierse zee naar de Noordzee.

Dag 3. De dag van één meter tien.

Het laatste deel van deze bijzondere tocht. We warmen op met een paar sluisjes om vervolgens bij het Falkirk Wheel aan te komen. Door een smal sluisje komen we aan in het bassin wat op het Falkirk Wheel aansluit. Rustig varen we de grote waterbak in. Achter ons word de bak afgesloten en langzaam begint het wiel te draaien tot we op vijfendertig meter hoogte op het aansluitende kanaal uitkomen. We worden in het wiel getrakteerd op een prachtig uitzicht. Omdat alle sluizen de afgelopen dagen zo veilig en stabiel genomen werden twijfelt Scotish Canals niet om ons ook  de laatste sluis van zeventien meter te laten bedwingen. Eenmaal boven zijn we qua kilometers halverwege het kanaal. Het water word steeds ondieper tot ongeveer 110 cm. Het peddelen gaat zwaar maar we komen goed in een cadans die goed vol te houden is. Bij het Falkirk Wheel hebben we wat vertraging opgelopen die we in het ondiepe water niet kunnen inhalen. Even komt de twijfel of we op tijd bij de laatste brug zullen zijn die 50 meter voor de finish ligt. Eenmaal aangekomen bij de brug blijkt de brugwachter ver na diensttijd te zijn gebleven om op ons te wachten. Met een grote grijns haalt hij een sleutelhanger met twee houten klompjes eraan uit zijn jaszak. Die kreeg hij een jaar geleden van twee gekke Hollanders met crazy plannen om van Glasgow naar Edinburgh te peddelen. Na de brug varen we de laatste 50 meter. De draak kust de kant en de tocht is voltooit.

Foto: Mikiko Schot-Waters

Hieronder de impressie van de dag:

2 antwoorden
 1. Diana van Rems
  Diana van Rems zegt:

  Ja het was een monstertocht !
  Ik heb t niet willen missen. Ik vind ‘t verslag prachtig samen gevat . Wat we als team niet allemaal aan kunnen! Organisatie bedankt !

  Beantwoorden
 2. Pamela
  Pamela zegt:

  Wij hebben naast Timo gezeten in de vliegtuig naar Glasgow, en met veel belangstelling geluisterd naar zijn verhalen over jullie tochten met de Dragonboot. De volgende dag zijn wij met een toerboot in de Falkirk Wheel geweest en het was een geweldige ervaring!!!!! Bedankt Timo voor de tip, en gefeliciteerd allemaal met jullie tochten door Scotland. Pamela en Wouter

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *