LAUD XXL Schotland dag 2

Van de Ierse zee naar de Noordzee.

Dag 2. De dag van iets minder sluisjes.

Na een full scotish breakfast met worst, bacon en ei is iedereen klaar voor dag twee. Een dag die wat meer kilometers zal bedragen en waar het water steeds een stukje ondieper wordt. Een voordeel is dat we door wat minder sluizen hoeven. De training in het ondiepe water van het Duizend Eilandenrijk wierp zijn vruchten af. De aangepaste techniek werkte goed in het ondiepe water en we verrasten Scotish Canels met de snelheid waarbij we steeds bij de volgende sluis aankwamen. Dit resulteerde in veel complimenten en een rennende sluisbediende die niet berekend was op een drakenboot die twee keer zo snel vaart als de Longboats die ze normaal gesproken zien. Doordat we sneller vaarden dan verwacht en de behulpzaamheid van de Scotish Canels liepen we al snel voor op schema. Eenmaal aangekomen bij het Falkirk Wheel was er daardoor tijd om even uit de boot te gaan en alvast te kijken wat ons morgen te wachten staat.
De omgeving waar we vandaag door voeren was echt prachtig. Het decor veranderde van veel groene bosschage langs het water tot een smal watertje tussen het groene heuvel landschap door. Daarna nog even 5 sluisjes door, wat inmiddels routine is geworden en toen konden we voor het hotel uitstappen. Weer een dag compleet van deze bijzondere reis.

We hopen met deze reis aandacht te krijgen voor sport voor kinderen met autisme. United Dragons vind het belangrijk dat sport voor iedereen toegankelijk is. Daarom zijn wij de samenwerking aangegaan met Autstekend. Autstekend helpt kinderen, jongeren en jongvolwassenen zich ontplooien en ontwikkelen en voor te bereiden op de maatschappij. Sport is daarbij een prachtig middel. Kijk als je nieuwsgierig bent geworden ook eens op hun website: www.autstekend.nl

Onderstaand een impressie van de dag:

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *