LAUD 2014 – Peddelen in de polder

Zaterdag acht november organiseerde United Dragons uit Alkmaar de jaarlijkse lange afstand prestatietocht LAUD. LAUD staat voor Lange Afstand United Dragons. Deze inmiddels traditionele tocht vond dit jaar plaats in De Beemster en markeerde het einde van het zomerseizoen 2014.

De organisatie was er dit jaar in geslaagd een uniek stukje Nederland te laten zien. De route was 40 kilometer lang en volgde de contouren van de droogmakerij De Beemster, dat sinds 1999 op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

Bij fort Spijkerboor werd de boot getooid met zijn traditionele drakenkop en -staart te water gelaten. Het team bestond deze keer uit een stuurman, een trommelaar en 14 peddelaars en werd ondersteund door een verzorger tijdens de tussenstops.

Op het ritme van de trommel voer de boot De Beemster in. Onderweg trok de boot veel bekijks van toeschouwers die in de verte het geluid van de trommel al konden horen. Al snel kwam de groep aan bij de eerste tussenstop. De eerste spieren werden inmiddels gevoeld maar de sfeer bleef erin en de tweede stop in Avenhorn werd dan ook een uur eerder bereikt dan gepland. Onder het genot van een broodje kon iedereen weer op krachten komen voor het laatst deel van de tocht. Moe maar voldaan kwam het team bij het eindpunt aan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *