Great River Race 2016!

We did it! 34 kilometer in 2 uur, 28 minuten en 21 seconden!

Op donderdag vertrekt de trailer met de boot alvast richting Calais om zo op vrijdag al met de eerste boot richting Engeland te gaan. Op vrijdagochtend om 5 uur verzamelen de overige draken zich bij het clubhuis om met twee busjes ook richting Calais te gaan. De reis verloopt voor iedereen voorspoedig en we komen eerder dan gepland aan bij ons hostel. Te voet gaan we met z´n allen naar Prince Greenwich. Door eigenaar Paolo worden we begroet en in een fantastische ambiance worden meerdere heerlijke gerechten geserveerd. Vervolgens wandelen we terug naar het hostel en gaan we vroeg naar bed.

In de ochtend gezamenlijk ontbijten in het hostel en vervolgens gaat er een klein clubje vast naar de boot om die te prepareren voor de race. Het door Clyde speciaal voor deze race gemaakte dek en de waterpomp moeten er voor zorgen dat de golven zoveel mogelijk buiten de boot blijven. Al vroeg staat alles klaar en is ook de rest van de crew aanwezig. Het lange wachten voor de start begint. Omdat de drakenboten als laatste starten kunnen we goed zien hoe de langzamere klasses worden weggeschoten. Het wemelt van de bootjes in het startgebied. Als voor ons de outriggers te water zijn gegaan mogen ook de drakenboten te water. Met de boot in de hand lopen we de helling af het water in. Allemaal in de boot en we kunnen van start. Langzaam varen we in het startgebied rond tot er wordt omgeroepen dat we naar de start moeten. We moeten soms flink peddelen om in de sterke stroming op onze plek te blijven.

Dan gaan we van start. Al snel hebben we met z’n allen een goed ritme te pakken. De eerste flinke golven komen langs. Opluchting bij de slagpeddellaars dat de golven perfect worden gebroken en via het dek weer terug de Thames instromen. Het water spat flink op en drummer Marcia zit meerdere malen tot haar middel in een golf gevangen. Stuurman Timo weet de boot goed recht op de golven in te sturen zodat we zo weinig mogelijk last van de hoge golven hebben. Tot de Tower Bridge weten we vlak achter de eerste drakenboot te blijven. Daar moeten we hun helaas laten gaan. Van de andere drakenboten zijn we al snel losgekomen. Alleen de Henley Dragons weten in ons kielzog te blijven. Tussen de wirwar van sloepen weten ze voor ons te komen liggen maar Timo haakt goed bij ze aan. Na ze een tijdje te hebben gevolgd zien we kans om ze weer voorbij te gaan. Ze blijven echter aan ons plakken en komen ons zelfs weer voorbij. Dan is het tijd om per bankje 20 slagen wat te drinken en je even te strekken. Dat betekent dat de rest van de boot een tandje bij moet zetten om dit te compenseren zodat we bij Henley Dragons in de buurt blijven. Mirjam verliest hier haar peddel. Door een sterk staaltje teamwork heeft ze binnen een aantal slagen al de reservepeddel in haar handen en kan ze weer door. Voor ons zien we dat Henley Dragons van koers verandert en door een sloep geraakt wordt waardoor ze haaks op de stroming komen te liggen. Voor ons weer een kans om op voorsprong te komen. Het lukt ons zelfs om van ze los te komen. Vlak voor laatste brug weten ze ons toch weer te vinden. Nek aan nek koersen we af op de finish. We persen er nog een laatste eindsprint uit maar moeten vlak voor de finish inhouden omdat er twee sloepen voor ons liggen. Henley Dragons weet ons met enkele seconden voor te blijven. Eenmaal over de finish stappen we één voor één voorzichtig in het water. Even kijken of de benen nog werken na twee en een half uur zitten. De boot gaat de trailer op en we drinken een borrel om te vieren dat we gefinisht zijn. Lucas staat gelukkig al weer klaar om ons terug te brengen naar het hostel.

Om de spieren weer een beetje los te krijgen wandelen we naar de Old Firestation waar we gezamenlijk eten. Bij terugkomst in het hostel kijken we de eerste beelden terug. Nog even samen nagenieten voor we morgen weer naar huis vertrekken. We zijn ontzettend trots op onze crew die na de teleurstelling van het niet mogen starten afgelopen jaar er dit jaar toch weer voor gegaan is en dit resultaat heeft neergezet!

Filmpje van de Great River Race:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *