Schotlandtocht om aandacht te schenken aan sporten met autisme

Geld inzamelen willen ze niet, ze willen aandacht! Leden van de drakenbootverening United Dragons uit Alkmaar gaan in juli een monstertocht van meer dan honderd kilometer peddelen op de Schotse kanalen. Hiermee willen ze aandacht vragen voor sporten voor kinderen met autisme.

Voor deze groep is het soms moeilijk om aansluiting te vinden bij een sportvereniging. “Sport zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn” aldus Nico de Haan, trainer van het jeugdteam van United Dragons. “We zijn erg blij dat we in samenwerking met Autstekend hier ons steentje aan kunnen bijdragen.”

Deze zomer maakt de vereniging deel uit van een sportcarrousel waar deze kinderen kennis kunnen maken met verschillende sporten. De verenigingen die zijn aangesloten, doen dit belangeloos. “We zijn ook erg blij met de medewerking van de Schotisch Channels aan deze ludieke actie. Zij zorgen ervoor dat we op deze unieke locatie kunnen varen. Wij zouden graag zien dat de aandacht die we genereren deze groep net dat extra zetje geeft waardoor ze gaan sporten.”

Op de onderstaande foto’s zijn de kinderen van Autstekend met hun eerste training begonnen. We zijn ontzettend trots op ze!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *