Race the Dragon 2015 – een sportieve en spetterende dag

Zaterdag 6 juni begon met een fel blauwe lucht en een fijn briesje. Toen het opbouwen van het festival terrein begon, was het nog erg rustig in de Alkmaarse binnenstad. Maar het beloofde wel een hele mooie dag te worden.

En dat werd het. Een heerlijke dag op het water. Er waren twee poules. De evenemententeams streden om winnaar te worden van Race the Dragon en vanuit heel Nederland waren de drakenbootverenigingen naar Alkmaar gekomen om te varen voor de NDBF-cup. Alle teams hadden er duidelijk zin in en er werden dan ook snelle tijden gevaren. Bij de evenemententeams waren een aantal teams die nog niet eerder een wedstrijd hadden gevaren en daar zag je de samenwerking gedurende de dag verbeteren en de teams groeien. De NDBF teams voeren op het scherpst van de snede en dat leverde spannende wedstrijden op.

In de finale van Race the Dragon streden Donkey Dragons en The Partyboat om de winst. The Partyboat won en mocht de eerste prijs in ontvangst nemen. In de finale van de NDBF-cup versloegen the Dutch Dragons de thuisploeg United Dragons.

Het was spannend. Het was leuk. Het was heerlijk op het water. Het was sportief, maar ook heel gezellig. Kortom een heel mooi festival.

Onderstaand de foto’s en hier vind je de uitslagen: http://racethedragon.united-dragons.nl/uitslagen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *