Organisatie LAUD2020 in volle gang

De organisatie voor de United Dragons drakenboot Elfsteden prestatietocht (LAUD2020) is in volle gang. Als onderdeel van de voorbereiding werden vorig weekend de beoogde rustpunten op de route bezocht en gesproken met de betrokkenen. Ervaring uit het verleden leert dat een goed contact essentieel is voor het slagen van een dergelijke tocht.

De concrete organisatie begon begin dit jaar met het langsrijden van de gehele route om de haalbaarheid te kunnen vaststellen. Kan een drakenboot wel de gehele route varen, zijn de bruggen (en dat zijn er nog al veel) hoog genoeg en/of kunnen ze geopend worden, is het vaarwater diep genoeg, wat zijn de overnachtigingsmogelijkheden, etc. Nadat de haalbaarheid is gebleken kon er daadwerkelijk met de organisatie worden begonnen en is sindsdien Friesland meerdere malen bezocht voor onder meer slaapplaatsen, catering en rustplaatsen. Voor de overnachtingen zullen er gebruik gemaakt worden van campings direct aan het water gelegen en wordt er geslapen in grote tipitenten voorzien van veldbedden. Om de peddelaars ’s avonds van goed peddelvoer te kunnen voorzien is er contact gelegd met lokale cateraars.

Om geïnteresseerden op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in aanloop naar de prestatietocht is een Facebookpagina (www.fb.me/laud2020) en een webpagina (www.united-dragons.nl/laud2020) ingericht.

Aan de United Dragons Elfsteden prestatietocht hebben we een goed doel gekoppeld, Spieren voor Spieren. Deze stichting heeft tot doel alle spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen. Voor het doneren is een speciale actiepagina ingericht op de website van Spieren voor Spieren: www.sportenvoorspieren.nl/team/united-dragons

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *