Nieuwe lichting draken

Drakenbootvereniging United Dragons is een bijzonder project begonnen om de jeugd in Alkmaar een onvergetelijk avontuur te bezorgen. De vereniging is bezig met het opzetten van een jeugdteam met als doel deelname aan de Europese Kampioenschappen drakenbootvaren in 2018 in Duitsland.

De vereniging is zeker geen debutant op het EK Drakenbootvaren voor jeugd. In 2010 en 2012 wisten zij in samenwerking met de drakenbootvereniging Dutch Dragons uit Zoetermeer ook al twee keer succesvol op een EK te verschijnen. Dat zij hun sporen hier ruim in hebben verdiend blijkt wel uit het eremetaal waar ze mee thuiskwamen.

De Alkmaarse vereniging is een intensieve samenwerking met verschillende scholen uit Alkmaar aangegaan om jongens en meiden vanaf 12 jaar de gelegenheid te bieden om op een gezonde en veilige manier de drakenbootsport te beoefenen. Het jeugdteam zal gaan trainen en deelnemen aan de Nederlandse competitie om zich zo voor te bereiden op het Europese kampioenschap. Vanaf 12 mei zal deze groep onder leiding van Nico de Haan op de donderdagavond starten met speciale trainingen voor de jeugd op de Alkmaarse wateren.

Mocht u ze binnenkort zien varen moedig ze dan even aan!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *