Nieuwe clubgebouw geopend

Eindelijk is het dan zover: Een nieuw duurzaam clubhuis met genoeg ruimte voor al ons materiaal. Sinds 2004 waren we al op zoek was naar een nieuwe accommodatie. In 2006 namen we de Go Ahead 18 kantine aan de Hoornse Vaart in gebruik. Een prachtige locatie maar enigszins beperkt betreft opslag van ons materiaal. Met de herontwikkeling van het voormalige DFS terrein in wonen en sport kon een multifunctioneel sportpark worden ontwikkeld. Na de International Children´s Games werden de oude opstallen gesloopt. Hierdoor kwam er ruimte voor een nieuw te realiseren clubgebouw wat niet alleen praktisch maar ook zeer duurzaam is.

Dat het nieuwe duurzame clubgebouw aan de Hoornse Vaart een aanwinst is voor sportstad Alkmaar is een feit. Het ruim opgezette gebouw dat eigendom is van de gemeente Alkmaar is van alle gemakken voorzien. Een kantine, een verwarmde botenloods, een materiaalloods, en zes kleedkamers met vloerverwarming. Om het gebouw op energie neutrale wijze te voorzien van stroom, warm water en verwarming zijn er 148 zonnepanelen en een zonnecollector aangebracht. Tevens is het gehele gebouw voorzien van LED verlichting en bewegingsmelders. Aannemer van dit duurzame bouwproject is Bouwbedrijf Bolten.

Op 17 september werd dit groots gevierd met een feestelijke opening. Wethouder DFS Elly Konijn, wethouder sport Pieter Dijkman, secretaris United Dragons Otto Duindam en voorzitter Stichting BAUD Timo Rijnbeek mochten gezamenlijk de openingsplechtigheid uitvoeren. Na de officiële plechtigheid kon iedereen het pand bewonderen.

Een filmpje van de opening:

Met dank aan René Pronk voor de foto’s. www.invenio.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *