Nederlands kampioenschap 2017

De afsluiter van het Nederlandse drakenraceseizoen. De wedstrijd waar iedere Nederlandse drakenbootvereniging een heel jaar na toe werkt. Het Nederlandse kampioenschap. Afgelopen zondag was het weer zover. Uit Alkmaar vertrok zowel het volwassenen mixed team als het jeugdteam.

En wat een gezelligheid brengt die jeugd met zich mee! Live gitaarmuziek in de tent tijdens het wachten en een hoop aanmoedigingen vanaf de kant van papa´s, mama´s, broers, zussen en opa´s en oma´s tijdens de wedstrijd. Tijdens de race hebben de jonge draken gevochten voor wat ze waard waren. Daarnaast hebben ze laten zien hoe waardevol vriendschap en respect in de sport is. We zijn dan ook ontzettend trots op deze jonge hechte groep die vol enthousiasme de waardes van de club uitdragen. Hun harde werken en enthousiasme werd beloont met een bronzen medaille op de 500 meter en een bronzen op de 200 meter.

Ook de volwassenen hebben gestreden voor wat ze waard zijn. Op de 500 meter namen ze een bronzen medaille mee naar huis.

De 200-meter race bestond uit 3 heads waarvan de tijden bij elkaar werden opgeteld. United wist alle drie races met overtuiging te winnen waardoor een rekensom niet eens nodig was. Hiermee werden de volwassenen Nederlands kampioen mixed klasse 200 meter.

Met 4 medailles en een titel op zak ging de reis terug naar de club waar de vereniging trakteerde op Chinees. Een geslaagde en gezellige dag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *