Monkey Jumble 2017

Vrijdagochtend vertrokken er vanaf de club twee busjes met het volwassen mixed team richting Saarbrucken in Duitsland. Na een lange rit en het wegbrengen van de boot naar het wedstrijd terrein was het tijd om even de stad in te gaan om wat te eten. Na een gezellige avond vroeg naar bed om morgen klaar te staan voor de race. 

De Monkey Jumble is de laatste wedstrijd van een jaar en wat voor één! Na het afgaan van het kanonsschot volgt een massastart met ruim 50 boten. Dit zorgt voor een grote chaos. Door de vele boten op het smalle water van de Saar ontstaan er golven en klotst het water de boot in. Voor iedere stuurman is dit een geweldige uitdaging. Ook voor de peddelaars is deze race een grote beproeving. Elf kilometer lang je het snot voor de ogen peddelen. Bij de start waren we goed weg en lagen we gunstig in het deelnemersveld waar we de strijd aangingen met de andere teams. Tegen het eind van de race was het deelnemersveld meer uit elkaar gelopen en was het vooral een strijd met onszelf. Nog even doorgaan terwijl je al stuk bent. Weten dat je niet kan stoppen want je moet samen met je team die finish halen. Het was een fantastische wedstrijd die ons een 19e plek opbracht. 

Na de wedstrijd snel de boot eruit en na een warme douche de stad in om samen te genieten van het eten bij Tante Maja. Na het eten was het tijd om nog lekker even een drankje te doen, na te genieten van de verhalen hoe zwaar het wel niet was en om een dansje te wagen. Op zondag werden we weer met de busjes terug naar de club gebracht. Een gezellig weekend met het team!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *