Een leuke nationale sportweek

Afgelopen week stond in het teken van de Nationale Sportweek 2015. Dit jaar hebben we daar als vereniging heel actief aan meegedaan. We hebben twee instaptrainingen georganiseerd, waar iedereen aan mee kon doen. En in lijn met het thema konden de leden zelf ook een vriend of vriendin meenemen om kennis te maken met onze sport. Dit was een succes, in totaal hebben 14 mensen meegevaren die dat nog nooit eerder hadden gedaan.

Op vrijdag hebben we deelgenomen aan de Koningszwemspelen. Dit is een heel leuk sportevenement dat Alkmaar Sport organiseert voor jeugd uit de bovenbouw van de basisscholen in zwembad de Hoornse Vaart. Er was een zwemestafette en veel andere zwembadactiviteiten. En wij hadden een boot in het zwembad gelegd zodat de kinderen ook even konden ruiken aan het drakenboot varen. We lieten ze daar vier-tegen-vier wedstrijdjes tegen elkaar varen. Een paar honderd kinderen hebben dat ook gedaan. Het was superleuk om het enthousiasme en de energie van de kinderen te zien en ze te laten meemaken hoe leuk het varen in een drakenboot is.

Wel jammer is dat er dit jaar maar weinig aandacht was voor de Nationale Sportweek in Alkmaar. Als kleine vereniging is het moeilijk om zelf veel bekendheid te genereren voor de activiteiten die je organiseert en waar je je best voor doet. Andere jaren waren er onder andere een sportmarkt en een sportkrant, helaas dit jaar niet. Dat hebben we echt gemist.

Maar de nationale sportweek was zeker een succes te noemen voor United Dragons. Heerlijk weer en we hebben veel leuke mensen en kinderen kennis laten maken met onze sport.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *