EHDC Bosbaan Regatta 2016

Op zaterdag 10 september organiseerde drakenbootvereniging EHDC uit Amsterdam de Bosbaan Regatta. Deze race wordt gehouden op de Bosbaan in het Amsterdamse Bos. Bij aankomst op de wedstrijdlocatie waren er al vele teams aanwezig en druk bezig hun tenten op te zetten. Naast de Nederlandse teams waren er ook verschillende sterke teams uit Duitsland aanwezig. Dat in Duitsland de drakenbootsport veel groter is was duidelijk merkbaar.

Het weer was heerlijk, een lekker zonnetje en weinig wind. De ochtend startte met de 500 meter races gevolgd door de 200 meter races in de middag. De wind kwam halverwege de races een beetje opzetten waardoor de starts wat moeizamer verliepen. We hebben goede races gevaren waarbij we iedere race onze voorgaande tijd wisten te verbeteren.
De dag werd afgesloten met de twee kilometer. Ditmaal in één rechte lijn i.p.v. de gebruikelijke rondes waarbij altijd veel spektakel te zien is. De twee kilometer werd vol overtuiging ingezet en afgemaakt. De boot gleed fijn door het water, de slagen waren groot en krachtig. Het tempo bleef constant en ging voor de eindsprint nog eens netjes omhoog. Helaas lukte het ons niet, ondanks de goede races, om ons tussen al dat Duitse geweld staande te houden en zijn we niet in de prijzen gevallen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *