Dutch en United Dragons in Wesel

Om 5 uur ´s ochtends pruttelt de koffie in het clubhuis van United Dragons in Alkmaar. Nog even snel de boot hozen en op weg naar Duitsland. Een uurtje later vertrekken ook de peddelaars van the Dutch Dragons uit Zoetermeer. Vandaag zal er worden gevaren op de Weseler Drachenbootregatta. Een bijzondere wedstrijd, want hoewel er gevaren wordt onder de zwart-gele vlag van United is de verhouding in de boot (inclusief stuurman en drummer) exact 11 om 11. Vandaag varen we met elkaar in plaats van tegen elkaar. De locatie is een prachtig helder recreatiemeer vlak langs de Rijn. Vanaf het strand kan je via een steiger de boot in stappen. Het meer is lekker diep en de banen zijn ruim uitgezet.

De wedstrijd start met drie keer een tweehonderd meter. Dat de twee teams snel op elkaar ingespeeld raken blijkt goed uit de derde race waar als één team gevaren wordt en de race van start tot finish klopt. Als beloning komen we in de A-finale terecht. Na een goede start waar we goed bij het Duitse veld weten te blijven zijn we het laatste deel van de race misschien iets te enthousiast waardoor het ons net niet lukt de derde plek in de wacht te slepen.

Tussen de races door is er tijd genoeg om van het mooie weer te genieten. Onder een strak blauwe lucht met een fijn zonnetje worden de races doorgesproken waardoor de krachten van beide teams goed benut kunnen worden.

Dan start de laatste race. Een twee kilometer. We zijn goed weg en komen al snel in een prettig ritme. Helaas blijkt dat we een Duitse twee kilometer toch wat anders geïnterpreteerd hadden en is de finish eerder in zicht dan verwacht waardoor de eindsprint niet optimaal benut kan worden.

Na een lange dag samen te hebben opgetrokken sluiten we af met een etentje waar geproost wordt op de samenwerking.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *