Drakenbootrace Gorinchem 2017

Al vroeg op de ochtend verzamelen de draken zich bij het United clubhuis. Gelukkig hoeven we vandaag geen eigen boot mee te nemen en is het alleen maar vroeg opstaan i.p.v. heel vroeg opstaan. Op de club is er nog tijd voor een bakje koffie en thee voor we vertrekken richting Gorinchem.

De locatie met zijn lichte bochtje en smalle water staat niet bekend als de meest ideale locatie om te varen. Echter is het wel één van de meest sfeervolle locaties! Naast de gezellige markt die op het festivaltrein aansluit is er altijd volop publiek aanwezig. De muziek galmt door de speakers en in de middag komt het zonnetje erdoor. Alle ingrediënten voor een gezellige middag racen zijn er aanwezig.

De eerste race is het even aftasten. Niet helemaal goed weg maar uiteindelijk goed teruggekomen waardoor alsnog een goed resultaat. Na de eerste twee races liggen we qua totaaltijd op de 2e plaats. Na vier races worden alle tijden bij elkaar opgeteld en gaan de beste 16 teams door. Daarna begint de afvalrace. Je tijd maakt niet meer uit. De enige optie om door te gaan is zorgen dat je eerder bij de finish bent dan je tegenstander.

Er volgt een spannende race waarbij beide stuurmannen elkaar geen centimeter ruimte geven. Deze race brengt ons bij de laatste acht. Helaas komen we daar de Old Water Dragons tegen die later de middag de finale zullen winnen. Een spannende nek aan nek race waar ze net sneller dan ons zijn. We eindigen op de zesde plaats. Een dag hard werken en genieten. Moe maar voldaan vertrekken we weer richting Alkmaar.

foto’s van Marko Schipper en Wout Rijnbeek
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *