Bouw toekomstige accommodatie United Dragons gestart

Op donderdag 17 december werd door projectwethouder Elly Konijn en sportwethouder Pieter Dijkman de eerste paal geslagen voor de bouw van de multifunctionele sportaccommodatie Vaart aan de Hoornse vaart 30. Het gebouw zal beschikken over een kantine, bestuurskamer, zes kleedkamers en een botenloods. In de zomer van 2016 moet het gehele complex klaar zijn voor gebruik.

Rond de accommodatie zullen door Alkmaar Sport verschillende sportvelden worden aangelegd. Naast een voetbalveld zal er ruimte zijn voor een recreatiesportparcours, work-out park, en beachsportvelden. Door deze faciliteiten zal “Vaart” een uitvalsbasis worden voor veel verschillende sporters en verenigingen zoals het Van Der Meij College, Kolping Boys, Alvoco, Survivalrun, United Dragons en eigenaar Alkmaar Sport. Het beheer van de accommodatie zal in handen liggen van drakenbootvereniging United Dragons.

“We zijn erg blij dat we komend jaar intrek in onze nieuwe accommodatie kunnen nemen” aldus Secretaris Otto Duindam van drakenbootvereniging United dragons. “Sinds 2006 maakt onze vereniging al gebruik van deze locatie. Het is een prachtige uitvalsbasis voor trainingen in de mooie wateren in en rondom Alkmaar. De bouw van de nieuwe accommodatie zal er voor zorgen dat we ons materiaal beter kunnen onderhouden en opbergen. Daarnaast is het prettig dat er zoveel diversiteit aan sporters is dat gebruik van het complex zal maken”

Klik op een foto voor een grotere afbeelding.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *